Inwerktraject

Voor dat onze medewerkers aan de slag kunnen gaan krijgen ze natuurlijk de benodigde product- en sales training. Tijdens de product training krijg de adviseur alles te weten over de desbetreffende product die door de adviseur vertegenwoordig wordt. In de sales training leren we de adviseurs hoe zij het product het beste kunnen overbrengen naar de klanten. Dit doen we door middel van Pitch Practice, algemene trainingen en 1 op 1 trainingen. De eerste product training vind plaats op locatie van de opdrachtgever. De rest van de trainingen zullen plaats vinden op onze  eigen vestiging. Het gehele inwerktraject zullen de adviseurs gemonitord worden. Dit omdat wij het belangrijk vinden om het proces in de gaten te houden en wij op deze manier precies weten waar wij aan moeten sleutelen om ervoor te zorgen dat je binnen de kortste keren op het juiste niveau zit.                                                                                                                              

 

 

       

 

Fase 1

Fase 1 wordt gezien als de inwerktraject waar je de benodigde trainingen en begeleiding krijgt. In deze fase is het de bedoeling dat we er samen voor gaan zorgen dat je zo snel mogelijk zelfstandig  aan de slag kan gaan.

 

Fase 2

Fase 2 houdt in dat je de basis onder de knie hebt en dat je zelfstandig aan het werk kan gaan. In deze fase is het de bedoeling dat je jouw leadership behaald . Dit kan je simpelweg behalen door de daarvoor bestemde target te hitten. Heb je jouw target behaald, dan heb je ons laten zien dat je de juiste mindset en skills bezit die wij zoeken. Nu is het de bedoeling om jou ervaring en skills over te dragen aan mensen die nog in fase 1 zitten. Hoe je dit het beste kan doen leren we je dan ook in de volgende fase.

 

Fase 3

In fase 3 draait het niet meer alleen om jezelf. In deze fase heb jij je leadership behaald en ga je nu je eigen team opzetten. Nu is het de bedoeling dat niet alleen jij goed scoort, maar dat heel je team goed scoort. Vanaf dit punt begint het ook interessant te worden en begint jouw uitdaging pas echt. Jezelf motiveren is één ding, maar om een heel team te motiveren en te zorgen dat jullie als team goed presteren is toch net iets anders. Maar ook hierbij krijg je hulp van onze ervaren team-leaders/managers en zorgen wij er samen voor dat jij een goede team-leader wordt die een team moeiteloos kan aansturen.

 

Fase 4

Fase 4 wilt dus zeggen dat je een team moeiteloos kan aansturen, dus is het tijd voor de volgende stap. De volgende stap is het aan sturen van één van onze vestigingen. Dit is natuurlijk voor de mensen die graag een eigen vestiging willen hebben. Ook in deze fase krijg je de benodigde hulp en leren we je alles wat je moet weten over het runnen van je eigen kantoor.

 

 

Aan onze stappenplan zit geen tijd aan verbonden. Je bepaald dus zelf hoe snel je door deze fases heen gaat. Dus bij wijze van spreken kan je binnen 3 maanden al in fase 4 zijn. Alles hangt af van jou eigen inzet en motivatie.

 

Ben je geïnspireerd geraakt door het lezen van ons stappenplan?

Wacht dan niet langer en solliciteer direct op onze vacature. En misschien ben jij binnen de kortste keren één van onze nieuwe Vestigingsmanager.